10:47 23 Februarie 2018
Chişinău-3°C
În direct
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești

Guvernul a hotărât cum să atragă investițiile străine în Moldova

© Sputnik/ Evghenii Panasenco
Moldova
Sa primesc un link scurt
69 0 0

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova își propune ca investițiile străine directe să fie durabile și într-un proces continuu.

CHIŞINĂU, 8 mai – Sputnik. În următorii cinci ani Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) își propune să aducă în țară anual minimum câte 5 proiecte investiționale, care să genereze peste o mie de locuri noi de muncă.

Obiectivul este stipulat în noul Plan Strategic de Dezvoltare (PSD) pentru anii 2016 – 2020, adoptat de Consiliului de Coordonare a MIEPO.

Potrivit lui Vitalie Zaharia, directorul instituției, MIEPO își propune ca investițiile străine directe să fie durabile și într-un proces continuu. 

”Aceasta va necesita cooperare, colaborare și integrare semnificative pentru a dezvolta și prezenta cea mai atractivă ofertă investitorilor existenți și potențiali”, a accentuat Zaharia.

Sectoarele prioritare de activitate ale MIEPO vor fi agricultura și industria alimentară, industria de fabricare a produselor textile, externalizarea serviciilor de afaceri, tehnologia informației și comunicațiilor, precum și cele de oportunitate sectorială. 

Tematic

Dezvăluirea unui ministru privind vocaţia şi atuurile economice are RM
Filip a modificat componenţa Consiliului economic al prim-ministrului
Tagurile:
agenți economici, investiții, guvern, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei