18:42 23 Februarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
Ministrul Apărării al Republicii Moldova Anatol Șalaru (centru) alături de soldații americani în PMAN.

Ministrul Apărării: marcăm Ziua Victoriei pe 8 mai, împreună cu Europa și SUA

© Sputnik/ Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
14022

Ministrul moldovean al Apărării spune că Armata Națională a decis să marcheze Ziua Victoriei pe data de 8 mai, atunci când și Europa și SUA marchează sfârșitul războiului doi mondial.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Am luat decizia să marcăm Ziua Victoriei asupra fascismului pe data de 8 mai, atunci când toată Europa, inclusiv SUA, marchează sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, a declarat duminică ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Șalaru. 

”De aceea, am adus tehnica militară și am demarat această acțiune astăzi. Noi nu facem din ziua de 8 sau 9 mai acțiuni politice”, a declarat ministrul Șalaru.  

Ministrul a mai spus că ar fi invitat la această acțiune și forțele de pacificare ruse, dar că Ambasada Rusiei ar fi refuzat. 

Tehnică militară NATO și soldați americani în PMAN.
© Sputnik/ Мирослав Ротарь
 

Începând cu ora 10:00 și până la ora 14.00 în Piața Marii Adunări Naționale se va afla tehnica militară americană din dotarea Regimentului 2 Cavalerie din Statele Unite ale Americii, care participă la exercițiul comun „Dragon Pioneer” desfășurat în Republica Moldova împreună cu militari din cadrul Armatei Naționale.

Potrivit Ministerului Apărării, prezența militarilor americani în PMAN face parte din acțiunile consacrate comemorării victimelor celui de-al Doilea Război Mondial. 

Vizitatorii vor putea face cunoștință cu unități de tehnică militară și vor avea ocazia să guste din tradiționalul terci ostășesc.


Tematic

Moldovenii au blocat coloana de tehnică militară americană lângă Chișinău
Socialişti au blocat la vama Sculeni tehnica militară a SUA
Tagurile:
ziua victoriei, Anatol Șalaru, Moldova, 9 mai
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei