01:23 16 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.70
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
penitenciar тюрма

În Moldova a scăzut numărul traficanţilor de persoane

IGP
Moldova
Sa primesc un link scurt
40 0 0

Procuratura Generală a evaluat activitatea de urmărire penală sub aspectul combaterii traficului de persoane.

CHIŞINĂU, 18 iul – Sputnik. În primele şase luni ale anului în curs, procurorii au înregistrat 136 infracţiuni legate de traficul de fiinţe umane. Potrivit Procuraturii, numărul acestora a scăzut în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate 164 de cazuri de trafic de persoane.

În prima jumătate a acestui an, în judecată au fost trimise pentru examinare în fond 31 cauze penale, dintre care cu privire la infracţiunea de trafic de fiinţe umane, trafic de copii, proxenetism şi organizare a migraţiei ilegale. 

Instanţele de judecată au pronunţat de la începutul anului, în total, 45 de sentinţe din categoria traficului de persoane, în privinţa a 67 inculpaţi.

Din cele 67 persoane în privinţa cărora au fost pronunţate sentinţe, în 55 cazuri persoanele au fost condamnate, 7 persoane au fost achitate, iar în privinţa a 5 persoane procesul penal a fost încetat. Din numărul total de 55 persoane fizice în privinţa cărora au fost pronunţate sentinţe de condamnare, pedeapsa închisorii a fost aplicată faţă de 27 inculpaţi, faţă de 21 persoane – închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, iar 7 inculpaţi au fost condamnaţi la amendă penală.

Procurorii au contestat 7 sentinţe în privinţa a 15 persoane, solicitând casarea hotărârilor ilegale şi netemeinice.

Analiza activităţii de urmărire penală şi a judecării cazurilor de trafic de fiinţe umane relevă o poziţie activă a procurorilor în vederea efectuării investigaţiilor financiare paralele, sechestrării bunurilor utilizate la săvârşirea infracţiunilor sau rezultate din infracţiuni în vederea confiscării ulterioare în beneficiul statului. Astfel, în primele 6 luni ale acestui an, în 3 cazuri procurorii au dispus punerea sub sechestru a averii în vederea confiscării speciale a bunurilor utilizate la comiterea infracţiunilor.

 

Tematic

IGP: reţea de trafic de persoane şi prelevare de celule, destructurată
Tagurile:
procurori, Moldova, trafic de persoane
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei