09:04 18 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Curtea de apel апелляционная палата

Ziua funcționarilor arestați: Coteț va mai sta în izolator

© Sputnik /
Moldova
Sa primesc un link scurt
35 0 0

Curtea de Apel a decis menținerea în arest preventiv pentru 25 de zile a viceprimarului capitalei, Vladimir Coteț. Funcționarul a refuzat să comenteze această decizie a instanței.

CHIȘINĂU, 21 iul — Sputnik. Viceprimarul municipiului Chișinău, Vladimir Coteț, rămâne în arest. Curtea de Apel Chișinău a lăsat în vigoare decizia Judecătoriei Buiucani, care l-a plasat pe funcționar în arest preventiv pentru 25 de zile.

Nici avocatul și nici procurorul n-au făcut declarații pentru presă după ședința Curții de Apel.

Anterior, șeful Secției urmărire penală a Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, a declarat că la începutul acestui an, CNA a atras atenția asupra încălcărilor de procedură privind darea în exploatare a câtorva construcții din Chișinău.

În afară de viceprimarul Coteț în același dosar sunt cercetați inspectorul superior al Inspecției de Stat în Construcții, vicedirectorul departamentului arhitectură, urbanism și relații funciare al primăriei Radu Blaj și încă doi intermediari.

Astfel, la 25 mai au fost efectuate 12 percheziții la locul de trai, în cabinetele de lucru și în mașinile cetățenilor care au tangență cu aceste încălcări. În particular, este vorba despre graba cu care au fost eliberate documentele pentru privatizarea clădirilor nelocuite și contribuția la eliberarea documentelor privind modificarea statutului unor terenuri.

În total, în legătură cu situația de la primărie au fost pornite 10 dosare penale, iar celor vizați le este incriminată comiterea unor fapte de corupție pasivă și activă, depășirea atribuțiilor de serviciu, trafic de influență și falsificarea de documente.

În cadrul acestui dosar a fost scos la iveală și faptul mituirii persoanelor oficiale. Suma maximală a mitei constituie 12 mii de euro.

Și Blaj se află în arest preventiv.

Tematic

Imagini VIDEO publicate de CNA: viceprimarul Chișinăului Coteț negociază mita
Tagurile:
25 de zile, Blaj, arest preventiv, Coteț, Curtea de Apel
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei