07:41 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Суд сектора Буюкань

Şeful-adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani, în arest la domiciliu

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
23030

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Râşcani este învinuită de neglijenţă în serviciu, exprimată prin lipsa de acţiuni prompte în investigarea dublului omor de la Râşcani, înregistrat la finele lunii iunie.

CHIŞINĂU, 25 iul – Sputnik. Magistraţii de la Judecători Buiucani au dispus, luni, arest la domiciliu pentru 30 de zile în privinţa şefului–adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani.

Vineri, 22 iulie, Judecătoria Buiucani a prelungit cu 25 de zile mandatul de arest preventiv în privința șefului Politiei Criminale.

Instituţie penitenciară
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Oamenii legii sunt învinuiţi de neglijenţă în serviciu, exprimată prin lipsa de acţiuni prompte în investigarea dublului omor de la Râşcani, înregistrat la finele lunii iunie. Atunci, doi bărbaţi au fost omorâţi, iar, potrivit unei plângeri, semnate de un grup de cetăţeni, poliţia nu ar fi întreprins acţiuni operative pentru a identifica infractorul şi a stabili circumstanţele crimei.

În urma informaţiilor apărute în presă, Procuratura Anticorupţie s-a autosesizat. Ulterior, un grup, format din procurori anticorupţie, ofiţeri CNA şi ofiţeri SPIA, a efectuat mai multe acţiuni de urmărire penală la Inspectoratul de Poliţie din Râşcani. În urma audierilor, cei doi şefi au fost reţinuţi. 

În total, patru persoane din cadrul IP Râşcani au fost suspendate din funcţie, pe perioada anchetei, printr-un ordin al conducerii Inspectoratului General de Poliţie.

Acţiunile de urmărire penală continuă sub conducerea Procuraturii Anticorupţie.


Tematic

Conducerea Poliţiei din Râşcani riscă până la 10 ani de puşcărie
Judecătoria Râşcani nu va examina sâmbătă soarta protestului din 27 septembrie
Tagurile:
arest, Chişinău, dublu omor, poliţia din Râşcani
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei