11:21 23 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.03
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Военная техника США въезжает в Молдову

Şalaru: fără sprijinul NATO, Moldova nu va putea face față războiului hibrid

Минобороны РМ
Moldova
Sa primesc un link scurt
53 0 0

Ministrul moldovean al Apărării, Anatol Șalaru, a participat la ceremonia de deschidere a fazei active a exercițiului militar ”Sea Breeze 2016”, care a avut loc la Odesa, Ucraina.

CHIŞINĂU, 25 iul – Sputnik. Colaborarea dintre țările NATO și partenerii non-NATO din Europa de est este astăzi o necesitate absolută. Fără sprijinul NATO nici Ucraina, nici Georgia și nici Republica Moldova nu vor putea face față războiului hibrid prin care se încearcă destabilizarea Europei de Est, a declarat ministrul moldovean al Apărării, Anatol Șalaru, la ceremonia de deschidere a fazei active a exercițiului militar ”Sea Breeze 2016”, care a avut loc la Odesa, Ucraina. 

Potrivit informaţiilor oferite de Ministerul Apărării agenţiei Sputnik, Anatol Șalaru a avut o întrevedere oficială cu omologul său ucrainean Stepan Poltorak. Dialogul s-a axat pe situația regională și relațiile de colaborare pe segmentul militar.

Șalaru și-a exprimat recunoștința pentru oportunitatea oferită militarilor Armatei Naționale de a participa la ”Sea Breeze”, menționând că este un exemplu de interoperabilitate și de colaborare între țările NATO și partenerii alianței.

Ministrul a reiterat importanța consolidării relațiilor bilaterale, necesare pentru a putea face provocărilor de securitate regională. 

Poltorak a confirmat disponibilitatea de a consolida relațiile bilaterale și de a invita militarii Armatei Naționale la alte exerciții, alături de militarii ucraineni. 


Tematic

NATO va dota Armata Moldovei cu echipament şi tehnică militară
După reuniunea NATO, Şalaru convoacă jurnaliştii la Ministerul Apărării
Tagurile:
Ucraina, Moldova, ministrul apărării, Anatolie Şalaru, NATO
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei