05:28 22 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.47
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.60
Sediul PDM

Iată numele democraţilor care ar putea candida la prezidenţiale

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
Alegeri prezidenţiale (85)
18910

Marian Lupu, Andrian Candu, Pavel Filip şi Dumitru Diacov sunt potenţialii candidaţi ai PD pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 17 aug – Sputnik. Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, premierul Pavel Filip şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, sunt potenţialele candidaturi ale democraţilor pentru funcţia de şef al statului. Anunţul a fost făcut de preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Diacov nu a exclus că şi el ar putea fi un potenţial candidat la funcţia supremă în stat, dar spune că decizia va fi luată de partid.

„Partidul se va aduna şi va discuta liniştit. Nu este nicio problemă, partidul are candidaturi şi una dintre aceste persoane va fi nominalizată pentru funcţia de preşedinte al ţării”, a declarat deputatul.

Diacov a declarat că PD va lupta în campania electorală civilizat şi va convinge şi concurenţii să facă acelaşi lucru.

„Mi-aş dori ca această campanie să se petreacă în condiţii liniştite, astfel ca cetăţenii să poată alege. Noi trebuie să ne gândim nu numai la ziua alegerilor, dar la ceea ce va urma după scrutin”, a declarat Diacov.

Democratul a mai spus că este puţin probabil ca majoritatea parlamentară să înainteze un candidat comun, deoarece „fiecare partid trebuie să se manifeste”.

La 30 octombrie, cetăţenii Republicii Moldova vor alege prin vot direct viitorul preşedinte al ţării. Perioada electorală pentru alegerile prezidenţiale va începe la 31 august, iar agitaţia electorală – la 1 octombrie. Fiecare candidat la funcţia de preşedinte al ţării va trebui să prezinte la CEC în susţinerea sa 15 mii de semnături.

Тема:
Alegeri prezidenţiale (85)

Tematic

Candu a anunţat când îşi va prezenta PD candidatul la prezidenţiale
Tagurile:
prezidenţiale, Filip, Diacov, PD, Lupu, Candu, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei