11:57 24 Noiembrie 2020
În direct
  • EUR20.47
  • USD17.19
  • RUB0.23
  • RON4.20
  • UAH0.61
Moldova
Sa primesc un link scurt
Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova - 2020 (338)
10910

Membrii Comisiei Electorale Centrale se întrunesc joi, 18 august, într-o şedinţă extraordinare. În cadrul şedinţei vor fi luate şi decizii legate de prezidenţialele din 30 octombrie.

CHIŞINĂU, 17 aug – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) se întruneşte, joi, la ora 11.00, în cadrul unei şedinţe extraordinare.

Membrii CEC urmează să discute mai multe chestiuni legate de atribuirea mandatului de consilier local, cu privire la rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor, dar şi probleme legate de alegerile prezidenţiale, fixate pentru data de 30 octombrie.

Astfel, CEC va aproba Regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova şi Regulamentul privind finanțarea activității grupului de inițiativă.

Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale din această toamnă va începe la 31 august. CEC urmează să aprobe şi programul calendaristic, ce reprezintă un document structurat și include acțiunile ce urmează a fi întreprinse în perioada electorală, dar și termenele de realizare a acestora reieșind din competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral.

La 4 martie, Curtea Constituțională a decis revenirea la forma anterioară anului 2000 a articolului 78 din Constituție, care stabilea modul de alegere a președintelui Republicii Moldova prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat.

Тема:
Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova - 2020 (338)

Tematic

PD a început să examineze candidaturile pentru prezidenţialele din octombrie
PL, cu propriul candidat la prezidențiale. Un fruntaș liberal oferă detalii
Tagurile:
consilier, mandate, Moldova, alegeri prezidenţiale, CEC

Știrile Zilei