01:15 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Moldova
Sa primesc un link scurt
Alegeri prezidenţiale (85)
92 0 0

Iurie Leancă este candidatul Partidului Popular European din Moldova (PPEM) pentru alegerile la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 31 aug – Sputnik. Iurie Leancă, președintele PPEM, a fost desemnat drept candidatul formațiunii pentru alegerile din 30 octombrie  la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Această decizie a fost luată miercuri, 31 august, cu o unanimitate de voturi a Consiliului Național Politic al PPEM.

Leancă a declarat că a decis să candideze pentru a dezvolta mai departe Moldova pe calea europeană.

 „Candidez pentru a continua ce am început odată cu liberalizarea vizelor și semnarea Acordului de Asociere cu UE. Eu vreau ca în 2018 la aceasta să se adauge o altă mare realizare – depunerea cererii de aderare a Moldovei la UE”, a declarat Leancă.

Totodată, a fost constituit grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor susținătorilor candidatului PPEM, iar vicepreședintele formațiunii, Ruslan Codreanu, a fost votat președintele acestui grup.

ЦИК
© Sputnik / Мирослав Ротарь

La 31 august, începe perioada de desemnare a candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova. În conformitate cu prevederile legale electorale, desemnarea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova începe cu 60 de zile înainte de data alegerilor și se termină cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. 

La 30 octombrie, vor avea loc alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova.


Тема:
Alegeri prezidenţiale (85)

Tematic

Partidul Liberal și-a desemnat candidatul la funcția de președinte al țării
Primul candidat pentru funcția de președinte al țării s-a lansat oficial
Tagurile:
Moldova, alegeri prezidențiale, PPEM, Leancă


Știrile Zilei