09:22 31 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
Moldova
Sa primesc un link scurt
Moldova a intrat în perioada electorală pentru prezidenţiale (58)
131 0 0

Procuratura nu se implică în confruntările de natură politică şi electorală şi invită concurenţii electorali şi formaţiunile politice să se documenteze despre atribuţiile şi principiile funcţionale ale Procuraturii.

CHIŞINĂU, 14 sept – Sputnik. Procuratura Generală a anunţat în această dimineaţă prin intermediul unui comunicat de presă că se delimitează de orice încercare de a atrage instituţia în confruntări de natură politică şi dispute electorale.

„Având în vedere sporirea, odată cu începerea campaniei electorale, a numărului de referinţe şi solicitări adresate instituţiei de arealul politic, astfel încât doar pe parcursul ultimelor zile fiind receptionate multiple plângeri de la concurenţii elecorali, soluţionarea cărora nu intră în competenţa procurorilor şi nu conţin o documentare minim relevantă a subiectului abordat, Procuratura Generală îşi reiterează hotărârea de a se delimita de orice încercare de a atrage instituţia în confruntări de natură politică şi dispute electorale”, se spune în comunicatul Procuraturii.

Instituţia a lansat un apel către toţi concurenţii electorali şi formaţiunile politice, să se documenteze despre atribuţiile şi principiile funcţionale ale Procuraturii, astfel încât să se abţină de a o antrena în competiţii electorale şi dezbateri politice.

„În cazul în care însă au fost stabilite anumite încălcări de lege, care ar constitui obiectul unor investigaţii în sensul legii penale, solicităm actorilor electorali să sesizeze organele de drept în modul stabilit de lege pentru examinarea competentă a acestora”, avertizează Procuratura.

Potrivit organului de urmărire penală, indiferent de calendarul politic din ţară, procurorii vor continua să manifeste echilibru şi profesionalism în activitate, având ca unic scop respectarea ordinii de drept, efectuarea justiţiei, apărarea drepturilor şi libertăţilor legitime ale persoanei şi ale societăţii.

Тема:
Moldova a intrat în perioada electorală pentru prezidenţiale (58)

Tematic

CEC vine cu precizări legate de perioada electorală
CEC ia primele decizii cu privire la alegerile prezidenţiale din octombrie
Tagurile:
anunţ, Concurenţi electorali, Procuratura Generală, Moldova, alegeri prezidenţiale

Știrile Zilei