22:15 24 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Noul sezon de încălzire

Cum putem beneficia de compensaţii la plata agentului termic

© Sputnik/ Игорь Зарембо
Moldova
Sa primesc un link scurt
42910

Locuitorii Capitalei cu venituri mici pot depune cereri pentru a beneficia şi în acest an de compensaţii la plata agentului termic pentru sezonul rece.

CHIŞINĂU, 21 sept – Sputnik. Primăria Chişinău anunţă că, începând cu ziua de marţi, locuitorii Capitalei cu venituri mici pot depune cereri pentru compensarea cheltuielilor la plata agentului termic pentru sezonul 2016-2017.

Compensaţii vor fi acordate şi familiilor care anterior nu au beneficiat de acest ajutor. Cererile de reconfirmare cât și dosarele noi pot fi depuse la gestionarul fondului locativ de sector (ÎMGFL) și la pretura de sector (pentru locuitorii sectorului Ciocana).

Municipalitatea acordă ajutor la plata agentului termic pentru familiile cu venituri mici — de până la 2500 de lei lunar de persoană, în mărime de 40% din costul facturii la încălzire.

Cetăţenii care au beneficiat anterior de ajutoare sociale, depun cereri de confirmare, prin care informează că situaţia materială a familiei nu s-a îmbunătăţit.

Cererile vor fi depuse la următoarele subdiviziuni:

— Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) nr. 1 — 23, pentru cetăţenii care locuiesc în sectoarele Botanica, Centru, Râşcani şi Buiucani;

— Pretura sectorului Ciocana, prin intermediul gestionarilor fondului locativ, de la cetăţenii care locuiesc în sectorul respectiv.

În sezonul trecut, peste 36 de mii de familii au beneficiat de compensaţii la plata pentru agentul termic.

Tematic

În noul sezon cu noi tarife: majorarea este inevitabilă
De marți am putea să plătim mai mult pentru energia electrică și cea termică
Tagurile:
venituri mici, compensaţii, familii defavorizate, agent termic, fond locativ, Primăria Chişinău


Știrile Zilei