11:51 31 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
Moldova
Sa primesc un link scurt
20311

Mihai Ghimpu împreună cu soţia sa, Dina Ghimpu, are venituri anuale de milioane, afaceri în domeniul petrolului şi un şir de active imobiliare. Cu toate acestea, conturile bancare ale lui Ghimpu sunt foarte modeste.

CHIŞINĂU, 23 sept – Sputnik. Liderul liberalilor Mihai Ghimpu, candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, are venituri anuale de milioane, afaceri în domeniul petrolului şi un şir de active imobiliare şi terenuri în Chişinău şi în raionul Orhei.

Doar pe parcursul ultimilor doi ani, familia Ghimpu a avut un venit oficial de aproape 1,8 milioane de lei. Acesta a venit din salariu, pensie, indemnizaţie şi alocaţie pentru distincţia de stat.

Din salariul de deputat, Ghimpu a avut un venit de peste 300.600 de lei. De asemenea, aproape 1,2 milioane de lei liderul PL i-a câştigat din deţinerea cotei părţi în capitalul social al unei societăţi comerciale, peste 105 mii de lei Ghimpu i-a obţinut din pensie şi aproape 76 de mii – din indemnizaţia primită de la Parlament.

De asemenea, candidatul la funcţia de preşedinte din partea PL a avut o alocaţie de la stat de aproape 10 mii de lei pentru distincţia de stat.

Mihai Ghimpu şi soţia acestuia mai sunt acţionari la o companie importatoare şi de comercializare a petrolului.

Liberalul numărul unu din Moldova are două apartamente în centrul Chişinăului, de 63 de metri pătraţi şi de 161 de metri pătraţi.

Mihai Ghimpu are împreună cu soţia sa mai multe terenuri agricole în localitatea Ivancea din raionul Orhei.

Liberalul mai declară un automobil de marca Mercedes C-180, fără a indica preţul acestuia.

Depozitele bancare ale lui Ghimpu sunt destul de modeste în comparaţie cu dividendele câştigate din acţiunile pe care le deţine. Astfel, Mihai Ghimpu anunţă că are un depozit bancar de doar 8,9 mii de lei, iar soţia acestuia – două conturi curente de 106 euro şi 105 mii de lei.

Tematic

Ghimpu a fost enervat de Filat
Mihai Ghimpu spune când se va produce Unirea
Tagurile:
terenuri, active imobiliare, declaraţie, avere, Mihai Ghimpu, PL, Moldova

Știrile Zilei