01:23 16 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.70
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Socialiști au blocat tribuna Parlamentului

Socialiști au blocat tribuna Parlamentului

© Facebook / Igor Dodon
Moldova
Sa primesc un link scurt
15131

Tribuna parlamentului a fost blocată de către deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor. Acest gest a fost făcut în semn de protest față decizia Guvernului de a-şi angaja răspunderea pentru un pachet de şapte legi, evitând Parlamentul.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Marți, Parlamentarii s-au convocat într-o şedinţă specială, în cadrul căreia au fost prezentate proiectele de Legi din domeniul financiar-bancar pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în faţa Legislativului, adoptarea  acestor legi fiind o condiţie pentru semnarea Acordului cu Fondul Monetar Internațional.

Fracțiunea Partidului Socialiștilor a blocat tribuna Parlamentului, în semn de protest față de decizia Cabinetului de miniștri.

Spicherul a explicat care este procedura legală atunci când Guvernul decide angajarea răspunderii într-un anumit domeniu.

”Decizia Guvernului privind asumarea răspunderii se aduce la cunoștință Parlamentului, fiind înregistrate și se public în Monitorul Oficial. Vă aduc la cunoștință că a fost publicată o ediție specială a Monitorului Oficial, în care se regăsesc toate hotărârile de Guvern ce ține de angajarea răspunderii, a declarat Candu.

Ulterior, Candu a anunțat o pauză tehnică de 5 minute, după care deputații din fracțiunea PSRM au părăsit sala de ședințe a Legislativului.

Luni, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru mai multe legi care vizează sectorul financiar-bancar, dar și optimizarea cheltuielilor din Bugetul de Stat, aceasta fiind o condiție pentru semnarea unui acord cu Fondul Monetar Internațional.

Tematic

FMI a înaintat 16 condiţii Republicii Moldova
Tagurile:
asumarea răspunderii, socialiști, PSRM, Parlament, Adrian Candu
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei