16:54 15 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.69
  • USD17.00
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Pavel Filip

Moțiune de cenzură: Guvernul Filip ar putea să cadă înainte de prezidențiale

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
22841

Aproape jumătate dintre deputații din Parlamentul republicii Moldova au semnat pentru moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului de miniștri condus de premierul Pavel Filip.

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. Ziua de marți ar putea fi una neagră pentru actualul guvern al Republicii Moldova. La inițiativa grupului parlamentar al socialiștilor, 37 de deputați dintre cei 101, au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip.

Pentru retragerea încrederii acordate Guvernului au semnat 24 de deputați socialiști, 5 comuniști și 8 liberal-democrați.

Semnatarii moțiunii sunt revoltați de faptul că Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului pentru mai multe legi din domeniul financiar. Unii politicieni acuză guvernul că ar încerca prin aceste legi să pună pe umerii cetățenilor povara „furtului secolului".

Este de menționat faptul că în aproximativ o lună în Moldova urmează să aibă loc alegeri prezidențiale. Guvernarea face eforturi susținute pentru a obține până la aceste alegeri un acord cu FMI.

Marți, parlamentarii s-au convocat într-o şedinţă specială, în cadrul căreia au fost prezentate proiectele de Legi din domeniul financiar-bancar pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în faţa Legislativului, adoptarea acestor legi fiind o condiţie pentru semnarea Acordului cu Fondul Monetar Internațional.

Tematic

FMI a înaintat 16 condiţii Republicii Moldova
Tagurile:
Moțiune de cenzură, socialiști, FMI, Pavel Filip
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei