11:52 16 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.70
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Permis de conducere

Premieră pentru Moldova: permisele auto obţinute prin fraudă au fost anulate

© Sputnik / Rodion Proca
Moldova
Sa primesc un link scurt
37410

ÎS CRIS „Registru” a anulat, marţi, în premieră, 17 permise de conducere auto obținute prin fraudă.

CHIŞINĂU, 27 sept – Sputnik. În premieră pentru Moldova, 17 permise de conducere auto obținute prin fraudă au fost anulate prin ordinul ÎS CRIS „Registru”. Decizia a fost luată în urma verificării minuțioase a desfășurării examenelor pentru obținerea permiselor de conducere la proba practică.

Verificările au fost efectuate urmare a unei anchete de serviciu interne, în contextul măsurilor anticorupție inițiate de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, care a scos la iveală mai multe abateri în executarea atribuțiilor de serviciu de către examinatori.

Grupul de control din cadrul ÎS CRIS „Registru” a constat că posesorii celor 17 permise au obținut calificativul ”admis” nejustificat, iar examinatorii nu au documentat toate încălcările și greșelile.

Acumularea probelor a fost posibilă grație instalării sistemului de monitorizare video și audio în toate autovehiculele antrenate în procesul de examinare.

Informația despre anularea celor 17 permise a fost introdusă în Registrul de Stat al Conducătorilor de Vehicule, urmând să fie înștiințat Inspectoratul Național de Patrulare.

Tematic

Noi reguli pentru obținerea permisului de conducere. Ce se va întâmpla cu taxele
Reguli noi: permisiuni cu plată pentru intrarea cetăţenilor moldoveni în UE
Tagurile:
fraudă, anulat, Registru, permis de conducere, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei