19:46 25 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.85
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.73
Moldova
Sa primesc un link scurt
63 0 0

Judecătoria Buiucani a examinat interpelarea procurorilor și a decis să-l plaseze în arest preventiv pe activistul Andrei Donică, cel care l-a stropit cu lapte pe ministrul Finanțelor.

CHIȘINĂU, 3 oct — Sputnik. Activistul civic Andrei Donică, care la 30 septembrie a turnat o găleată cu lapte peste ministrul Finanțelor Octavian Armașu, a fost plasat în arest preventiv pentru 25 de zile. Această decizie a fost luată de către judecătoria Buiucani din capitală.

Vineri, Donică a turnat o găleată de lapte peste ministrul Finanțelor Octavian Armașu

Incidentul s-a întâmplat chiar în preajma Casei Guvernului, în faţa căreia protestau câteva persoane, exprimându-şi astfel nemulţumirea în legătură cu legile pentru care Cabinetul de Miniştri şi-a angajat răspunderea.

După cele întâmplate, Donică a dispărut, dar a fost descoperit peste un timp de organele de drept și reținut pentru huliganism pe un termen de 72 de ore. Poliția a subliniat că la momentul reţinerii s-a decis efectuarea testului de alcoolemie, însă tânărul a refuzat procedura. Poliția a relatat că Donică a mai fost reținut anterior pentru trafic de substanţe narcotice în proporții deosebit de mari, dar și pentru prepararea, păstrarea și vânzarea ștampilelor false.

Suspectul riscă pentru huliganism o amendă de la 4 la 14 mii de lei, 180-240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau privațiune de libertate de până la trei ani.

Tagurile:
arestat preventiv, Armașu, Donică, lapte


Știrile Zilei