03:51 07 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Moldova
Sa primesc un link scurt
Moldova a intrat în perioada electorală pentru prezidenţiale (58)
120511

Fiecare utilizator își poate da votul doar o singură dată. Votarea online va dura până la 25 octombrie. "Alegerile online" au loc în condiţii de anonimat, iar votul este asociat numărului de telefon.

CHIȘINĂU, 6 oct — Sputnik. În ajunul alegerilor prezidențiale, în Moldova a fost dat startul votării online pe site-ul Votum.md unde fiecare utilizator își poate exprima preferința pentru un candidat sau altul la funcţia de președinte al țării.

Fiecare utilizator își poate da votul doar o singură dată. Votarea online va dura până la 25 octombrie.

Pe site se menționează că informația colectată în cadrul sondajului este confidențială. Scopul unui atare cercetări este acumularea informației statistice cu privire la grupurile de respondenți, și nu despre fiecare respondent în parte.

Votarea are loc în condiţii de anonimat, iar votul este asociat numărului de telefon.

Înainte de a vota, utilizatorul poate lua cunoștință de biografia candidaților la funcţia de președinte al RM.

Alegerile directe ale președintelui Moldovei sunt programate pentru 30 octombrie. Acestea sunt primele alegeri generale ale şefului statului din 1996. Începând cu anul 2000, președintele a fost ales de Parlament în baza voturilor a trei cincimi din numărul deputaților. Însă la 4 martie curent, Curtea Constituțională a Moldovei a anulat modificările din 5 iulie 2000, operate în Legea Supremă a ţării. Astfel, a fost pus iarăşi în vigoare mecanismul anterior de alegere a președintelui — prin alegerea directă și generală de către popor. Campania preelectorală pentru alegerile prezidenţiale din Moldova a demarat la data de 31 august.

Тема:
Moldova a intrat în perioada electorală pentru prezidenţiale (58)

Tematic

Expert: unioniștii nu au șanse să câștige alegerile prezidențiale în RM
Gramatica alegerilor prezidențiale: pro sau contra lui Plahotniuc
Tagurile:
principiul anonimatului, votare online, alegeri prezidențiale în RM


Știrile Zilei