06:14 23 Ianuarie 2018
Chişinău-6°C
În direct
Alegeri

CEC a decis câte buletine de vot vor fi tipărite pentru alegerile prezidenţiale

© Sputnik/ Evgheni Panasenco
Moldova
Sa primesc un link scurt
Moldova a intrat în perioada electorală pentru prezidenţiale (58)
10811

Membrii Comisiei Electorale Centrale au decis că pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie vor fi tipărite peste 3,131 de milioane de buletine de vot.

CHIŞINĂU, 14 oct – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, vineri, că pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie vor fi tipărite peste 3,131 de milioane de buletine de vot.

„Am reieşit din propunerile venite de la consiliile electorale de circumscripţie, iar acestea au adoptat deciziile lor în funcţie de propunerile care au venit din partea birourilor electorale”, a declarat preşedintele CEC, Alina Russu.

Potrivit şefului CEC, diferenţa dintre numărul alegătorilor şi numărul de buletine de vot se explică prin faptul că avem peste 220 de mii de cetăţeni în stânga Nistrului şi cetăţeni care locuiesc peste hotare.

„De aceea tirajul buletinelor de vot este mai mare decât numărul votanţilor incluşi pe listele electorale”, a concretizat Russu.

CEC precizează că numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA) la data de 13 septembrie este de 3237072.

Potrivit CEC, din numărul total de alegători incluși în RSA, doar 2854557 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe circumscripții. 

Тема:
Moldova a intrat în perioada electorală pentru prezidenţiale (58)

Tematic

Alegerile prezidențiale din Moldova: start votare online
De ce alegerile prezidențiale din 30 octombrie sunt, de fapt, fără miză
Tagurile:
prezidenţiale, buletine de vot, Moldova, alegeri, CEC
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei