03:20 23 Septembrie 2017
Chişinău+ 12°C
În direct
Arest, cătuşe

Fost poliţist, reţinut de SPIA. Ce legătură are cu un profesor de la USM

© Sputnik/ Игорь Зарембо
Moldova
Sa primesc un link scurt
13810

Oamenii legii l-au reţinut pe un fost angajat al Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, care este bănuit de escrocherie.

CHIŞINĂU, 17 oct – Sputnik. Un fost angajat al Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI a fost reținut de ofiţerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA), procurorii din raionul Ocnița și ofițerii de urmărire penală din cadrul Secției urmărire penală a Inspectoratului de poliție Ocnița. Acesta este cercetat penal pentru escrocherie.

Potrivit denunţătorului, bărbatul ar fi pretins de la acesta, prin înșelăciune și abuz de încredere, o sumă de 600 de euro, susținând că are influență asupra unui decan al Universității de Stat din Moldova, în vederea determinării perfectării unei diplome de bacalaureat.

Oamenii legii au mai identificat o persoană care a declarat că, anterior, i-ar fi transmis bănuitului suma de 2000 de lei, de asemenea pentru perfectarea diplomei de bacalaureat.

Bănuitul are antecedente penale pentru dezertare și trafic de influență. Acesta și-a recunoscut vina și la moment este cercetat penal în stare de libertate.

Dacă va fi găsit vinovat de escrocherie, fostul carabinier riscă o amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

Tematic

Cum a reuşit un escroc să pună mâna pe banii pentru două apartamente
Moldoveancă, arestată la Moscova pentru escrocherie
Tagurile:
reţinut, poliţist, carabinier, escrocherie, SPIA, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei