15:22 20 Octombrie 2017
Chişinău+ 11°C
În direct
Alcool

Făcea zeci de mii de lei, evitând fiscalitatea

© Photo: Shutterstock
Moldova
Sa primesc un link scurt
7720

O femeie din raionul Cahul și-a pus pe roate o afacere care îi aducea profituri de zeci de mii de lei, fără să achite impozite la bugetul de stat. Iată ce au depistat oamenii legii.

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Marți, angajații Direcţiei „SUD” ai Inspectoratului Național de Investigații au descoperit o afacere ilegală într-o gospodărie din satul Giurgiuleşti, raionul Cahul.

O femeie de 52 de ani vindea alcool etilic direct de la domiciliu. Ea nu avea nici un act de proveniență a mărfii și nu achita taxe și impozite la bugetul de stat. Pentru un litru de alcool, femeia încasa 55 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acesteia, au fost depistate şi ridicate aproximativ 700 de litri de alcool etilic, îmbuteliat în sticle a câte 2 litri fiecare. Valoarea mărfii constituie aproximativ 36 500 de lei.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală. Suspecta riscă o amendă în mărime de la 20 la 30 de mii de lei cu confiscarea mărfii. La moment, polițiștii continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în această schemă frauduloasă.

Tematic

Captură importantă de alcool etilic la frontiera cu Ucraina
Tagurile:
litri, alcool etilic, amendă, IGP, Giurgiulești, Cahul, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei