12:54 19 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.39
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
Robinet, Apa-Canal Chisinau

Se închide apa: chişinăuienii sunt debranşaţi de la reţeaua de apă potabilă

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
19701

Doar pe parcursul lunii septembrie, din acei 494 de consumatori avizaţi de către întreprindere, care însumau datoria de circa 800 de mii de lei, au fost debranşaţi 16 agenţi economici şi 34 de consumatori casnici.

CHIŞINĂU, 24 oct – Sputnik. Aproape 500 de consumatori din Chişinău riscă să fie debranşaţi de la reţeaua de apă potabilă. SA „Apă-Canal Chişinău” anunţă că cea mai eficientă metodă pentru a disciplina consumatorii rău-platnici rămâne a fi debranşarea de la sistemul de alimentare cu apă potabilă.

Doar pe parcursul lunii septembrie, din acei 494 de consumatori avizaţi de către întreprindere, care însumau datoria de circa 800 de mii de lei, au fost debranşaţi 16 agenţi economici şi 34 de consumatori casnici, având suma totală a datoriei de circa 500 de mii lei.

Tudor Puiu
© Sputnik / Rodion Proca

„În urma primirii avizelor de debranşare, majoritatea datornicilor, în doar câteva zile îşi achită restanţele. Dar, spre regret, sunt cazuri când unii consumatori nu achită serviciile oferite şi sunt debranşaţi”, potrivit  „Apă-Canal Chişinău”.

Datornicii vor rămâne fără apă potabilă până nu-şi vor achita restanţele. Pentru a beneficia de serviciile ACC, aceştia vor fi nevoiţi să achite nu doar datoria înregistrată, ci şi cheltuielile privind debranşarea/rebranşarea la sistemul de alimentare cu apă potabilă.

Tematic

Orașele în care apa de la robinet prezintă pericol pentru sănătate
Tagurile:
debranşare, Apă Canal Chişinău, datornici, apă, Chişinău


Știrile Zilei