11:08 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
Moldova
Sa primesc un link scurt
5810

Liderul Partidului Popular European, Iurie Leancă a declarat că nimeni nu poate să prezică rezultatul alegerilor prezidențiale.

CHIȘINĂU, 27 oct — Sputnik. Candidatul pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, președintele Partidului Popular European și fostul prim-ministru al țării Iurie Leancă, a anunțat joi că nu se retrage din cursa pentru președinție.

"Nu putem renunța la Acordul de Asociere cu UE și nici la Acordul de liber schimb. Evenimentele din ultima zi au arătat că în Moldova există un mare pericol. În acest moment, nimeni nu poate prezice rezultatele alegerilor, alegătorii înșiși vor decide pe cine să voteze. Există un pericol foarte mare ca Igor Dodon să câștige Președinția din primul tur. Din acest motiv, am decis să rămân în cursa electorală", a spus Leancă.

Anterior, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a anunțat în cadrul unui briefing susținut miercuri că, în urma discuțiilor din cadrul formațiunii, s-a decis retragerea candidaturii sale din cursa electorală în favoarea unui candidat pro-european unic.

Tematic

Leancă refuză categoric să meargă pe urmele lui Năstase
Midrigan: Membrii Guvernelor Gaburici și Leancă, responsabili de miliardul furat
Tagurile:
30 octombrie, prezidenţiale, cursă electorală, retragere, alegeri, PDM, PPEM, PSRM, Iurie Leancă, Marian Lupu, Igor Dodon


Știrile Zilei