19:17 11 August 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD16.55
  • RUB0.22
  • RON4.02
  • UAH0.60
Moldova
Sa primesc un link scurt
24130

Reprezentanta organizației GENDERDOC-M, Angela Frolov, a venit, marți, în cadrul unei conferințe de presă cu explicații privind mesajul său de susținere a candidatului la funcția de președinte, Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 8 nov — Sputnik. Angela Frolov a declarat că mesajul pe care l-a postat pe o rețea de socializare în susținerea Maiei Sandu a fost doar o poziție civică personală și o adresare către cercul dânsei de prieteni, dar nu reprezintă neapărat poziția întregii organizații în care activează și nici a tuturor membrilor LGBT.

Frolov a criticat instituțiile de presă care au transformat mesajul dânsei în favoarea Maiei Sandu într-o adevărată campanie care i-ar fi adus prejudicii de imagine candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate.

Activista civică a mai declarat că s-a simțit afectată de felul în care mesajul său a fost interpretat de presă, sugerând că unii prieteni i-au reproșat faptul că i-ar fi făcut un deserviciu Maiei Sandu.

Potrivit Angelei Frolov, în societatea moldovenească persistă atitudinile discriminatorii față de homosexuali și lesbiene, iar organizația pe care o reprezintă luptă împotriva acestui fenomen.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Paul Cameron: Homosexualitatea este periculoasă pentru societate
Guvernul României, contra căsătoriilor homosexuale
Politician român: ne-am săturat de ambasadele străine care susțin homosexualii
Tagurile:
13 noiembrie, homosexuali, alegeri, LGBT, PAS, Angela Frolov, Maia Sandu


Știrile Zilei