09:04 30 Martie 2020
În direct
  • EUR19.91
  • USD18.09
  • RUB0.23
  • RON4.12
  • UAH0.65
Moldova
Sa primesc un link scurt
Moldova, în febra alegerilor prezidenţiale (51)
9501

La unele secții de votare s-au terminat buletinele de vot încă înainte de încheierea procesului de votare. Declarația a fost făcută de președintele CEC Alina Russu.

CHIȘINĂU, 13 nov — Sputnik. Președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a confirmat pentru presă faptul că la unele secții de votare s-au terminat buletinele de vot încă înainte de încheierea procesului de votare.

Anterior pe rețelele de socializare au apărut mai multe informații despre faptul că unele secții de la Londra, Dublin și Moscova au rămas fără buletine de vot.

”La secția de votare de la Stratford (Londra) s-au terminat buletinele de vot. Funcționarii electorali de la secția de votare au făcut tot ce a depins de ei pentru ca cetățenii să poată să voteze la cea de-a doua secție de votare din Londra”, a declarat Alina Russu.

Potrivit CEC, secția de votare de la Stratford va continua să fie deschisă până la orele 21:00, chiar dacă s-au terminat buletinele de vot. După care se va purcede la numărătoarea voturilor.

”De asemenea, sunt aproape de a se termina și buletinele de vot la secțiile de votare deschise în cadrul misiunilor diplomatice de la Moscova, București și Franța”, a mai declarat Russu.

Președintele CEC a mai menționat că cea mai înaltă rată de prezență la urnele de vot a fost înregistrată în Italia, unde au participat peste 43 de mii de cetățeni moldoveni. Mulți cetățeni au votat și la București (14331 de alegători), în Franța (9243) și în Rusia (8332).

Candidatul pentru funcția de președinte al țării din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a scris pe pagina sa de Facebook că va cere demisia ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Andrei Galbur precum și a președintelui CEC Alina Russu în legătură cu faptul că la unele secții de votare deschise peste hotarele țării s-au terminat buletinele de vot, iar din acest motiv mai mulți cetățeni moldoveni nu au avut posibilitatea să voteze.

Russu a anunțat că nu are de gând să comenteze ”declarații politice”, dar a subliniat faptul că se atestă o ”mobilizare fără precedent a cetățenilor aflați peste hotarele țării”. Ea a mai precizat că CEC va veni neapărat cu o analiză şi cu soluții pentru a le oferi cetățenilor dreptul de a-și exercita dreptul la vot.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Тема:
Moldova, în febra alegerilor prezidenţiale (51)

Tematic

CEC a decis să mărească tirajul buletinelor de vot
Precizările CEC cu privire la buletinele de vot pierdute în Portugalia
Tagurile:
alegeri prezidenţiale, CEC, Alina Russu


Știrile Zilei