05:30 07 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.64
  • RUB0.24
  • RON4.17
  • UAH0.68
Moldova
Sa primesc un link scurt
Moldova, în febra alegerilor prezidenţiale (51)
15111

Candidatul socialiștilor la funcția de președinte al ţării, Igor Dodon, a declarat că această campanie a fost așteptată mult de cetățenii Republicii Moldova, iar toate sondajele arătau că peste 90 la suta dintre cetățeni își doreau alegeri prezidențiale directe.

CHIȘINĂU, 13 noiembrie — Sputnik. Dodon le-a mulțumit tuturor celor care au ieșit la votare, atât în țară, cât și peste hotare. Socialistul a făcut apel la calm și a îndemnat-o pe Maia Sandu să accepte rezultatul alegerilor, oricum ar arăta acesta.

„Alegerile s-au finalizat. Scopul candidaților trebuie să fie echilibrul în societate. Mă adresez oponentului, doamnei Maia Sandu, indiferent de rezultat, să chemăm oamenii la calm. Nu avem nevoie de tulburări. Nu avem nevoie de provocări", a declarat Igor Dodon.

Potrivit acestuia, primul lucru pe care trebuie să-l facă cel care va pierde este să cheme la calm, iar cel care va învinge — să se adreseze către cetățeni și către oponent cu un mesaj ce va stabiliza situația.

„Doamnă Sandu, nu vă faceți griji, nu tensionați societatea. Știu că aveți emoții, dar iată că alegerile deja au trecut. Cel mai probabil victoria este a noastră, însă o să mai aveți și alte șanse. Cetățenii deja și-au ales președintele. Noi trebuie să avem grijă să fie echilibru în societate", a spus liderul socialiștilor.

Totodată, el a criticat autoritățile pentru faptul că nu au asigurat toate secțiile de votare cu numărul necesar de buletine, astfel încât fiecare cetățean să își poată exercita dreptul de a vota, subliniind că cineva de la CEC și de la Guvern va trebui să răspundă pentru cele întâmplate.

Candidatul din partea Partidului ”Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, de asemenea și-a exprimat nemulțămirea în legătură cu faptul că mulți cetățeni de peste hotarele țării nu au putut să voteze în cadrul celui de-al doilea scrutin pentru alegerea președintelui Republicii Moldova.

"Din păcate, aceste alegeri au fost organizate prost. Am solicitat anterior autorităților să suplimenteze numărul de buletine si sa deschidă sectii de vot acolo unde sunt cetățeni moldoveni. Solicitările noastre au fost ignorate. Astăzi buletinele de vot s-au terminat la Londra, Bologna și Paris. Sute de cetățeni nu au putut să voteze. Această situație este inacceptabilă", a declarat Maia Sandu.

Toate secţiile de votare din Republica Moldova au fost închise. Votarea continuă însă în unele secţii de peste hotare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Тема:
Moldova, în febra alegerilor prezidenţiale (51)

Tematic

CEC a confirmat: la unele secții de votare s-au terminat buletinele de vot
La Londra s-au terminat buletinele, iar la Moscova nu ajung secţii de votare
Tagurile:
turul doi, alegeri prezidenţiale, Maia Sandu, Igor Dodon


Știrile Zilei