11:33 24 Ianuarie 2018
Chişinău-10°C
În direct
incendiu

Laboratorul anti-incendiar, motivul izbucnirii incendiului pe strada Uzinelor 9

© Sputnik / Miroslav Rotari
Moldova
Sa primesc un link scurt
165 0 0

Laboratorul experimental anti-incendiar va prezenta, marțea viitoare, raportul expertizei efectuată la locul incendiului.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Laboratorul experimental anti-incendiar va prezenta, săptămâna viitoare, cauza certă care a stat la baza izbucnirii incendiului devastator de pe strada Uzinelor 9 din Chișinău, în urma căruia a decedat un pompier de 28 de ani și o angajată din această clădire, în vârstă de 44 de ani, a declarat pentru Sputnik, purtătorul de cuvânt al Departamentului Situațiilor Excepționale, Liliana Pușcașu. 

” Laboratorul experimental anti-incendiar va prezenta, marțea viitoare, raportul expertizei efectuată la locul incendiului”, a declarat ofițerul de presă al DSE. 

Potrivit Lilianei Pușcașu, concluziile experților de la Laboratorul experimental anti-incendiar vor fi transmise organelor de drept, care au deschis două dosare penale pe marginea acestui caz.

”Până la prezentarea raportului final al Laboratorului experimental anti-incendiar rămân în vigoare cele 4 versiuni: scurtcircuit în rețelele electrice, încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului electric, încălcarea regulilor anti-incendiare la exploatarea echipamentului de uz casnic și imprudența cu focul deschis”, a declarat Pușcașu.

Peste 100 de pompieri au luptat timp de 31 de ore cu un incendiu la clădirea de pe strada Uzinelor 9, în care erau amplasate mai multe depozite. Focul a izbucnit la etajul 4 al clădirii în dimineața zilei de 11 noiembrie și a fost stins după ora 17.00, a doua zi. 

Încercând să salveze persoanele blocate în clădirea în flăcări, pompierul Ivan Nogailâc a decedat ca un erou. Ivan Nogailâc a fost decorat post-mortem cu cea mai înaltă distincție de stat ”Ordinul Ștefan cel Mare”. În incendiu a decedat și Angela Ursu, mamă a doi copii, care era angajată a unui depozit din clădire.

Experții în construcții au declarat că etajele 4 și 5 ale clădirii se află în stare extrem de avariată și urmează a fi demolate. După aceasta specialiștii vor stabili și starea etajelor inferioare ale clădirii.  

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Ivan Nogailâc, decorat post-mortem cu Ordinul „Ștefan cel Mare”
Detalii şocante despre incendiu, pericol de prăbuşire a clădirii
Tagurile:
Uzinelor 9, Liliana Pușcașu, DSE, Chișinău, Moldova, incendiu
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei