20:54 20 Octombrie 2017
Chişinău+ 14°C
În direct
pompier

Mai multe gospodării din Moldova, vizitate de pompieri

© Sputnik / MIROSLAV ROTARI
Moldova
Sa primesc un link scurt
51 0 0

Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor, dar și salvatori din gărzile de intervenție le-au vorbit oamenilor despre riscul izbucnirii incendiilor din cauza nerespectării regulilor antiincendiare.

CHIȘINĂU, 26 nov — Sputnik. Zeci de pompieri au mers în localitățile rurale din țară pentru a verifica starea antiincendiară în casele oamenilor.

Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor, dar și salvatori din gărzile de intervenție le-au vorbit oamenilor despre riscul izbucnirii incendiilor din cauza nerespectării regulilor antiincendiare. Oamenii au primit prescripții și au fost bucuroși de sfaturile angajaților Serviciului Situații Excepționale.

Pompierii au verificat sobele, echipamentele electrice, dar și instalațiile alimentate cu gaze naturale. În unele gospodării din Grătiești proprietarii nu au ținut cont de sobele fisurate și deja au început sezonul de încălzire. În alte case, oamenii țin materialele ușor inflamabile în apropierea surselor de foc.

Unele persoane nu cunosc la ce telefon pot suna în caz de incendiu. Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au înmînat prescripții și au venit cu șir de recomandări, respectarea cărora reduce riscul izbucnirii unor situații excepționale.

Doar în localitatea Grătiești pompierii au reușit să viziteze 126 de familii, iar în zilele următoare mai mulți gospodari ar putea fi vizitați de specialiști.

Campania de prevenire a incendiilor în perioada rece a anului se desfășoară în toată țara, iar scopul acesteia este de a preveni riscurile de la sursele de aprindere. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Apartament incendiat, după ce proprietarii au plecat peste hotare
Soba defectă care elimină monoxid de carbon te ucide încet, dar sigur
Tagurile:
inspecție, sobe, gospodării, pompieri, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei