08:12 23 Ianuarie 2018
Chişinău-6°C
În direct
armă

Deputații ”au umblat” la paza de stat asigurată premierului Moldovei

© Sputnik/ Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
248 0 0

Un grup de deputați liberali au propus introducerea în Legea cu privire la Guvern a unui articol nou care prevede asigurarea securității ex-premierului în decursul unui an, dacă mandatul acestuia a avut o durată de cel puțin un an.

CHIȘINĂU, 27 noi – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova a modificat Legea cu privire la Guvern la capitolul ce se referă la paza de stat ce-i este asigurată primului ministru al Republicii Moldova în caz de expirare a mandatului, de demisie sau de imposibilitate definitivă de exercitare a atribuțiilor.

Autorii proiectului, un grup de deputați liberali, au propus introducerea în Legea cu privire la Guvern a unui articol nou care prevede asigurarea securității ex-premierului în decursul unui an, dacă mandatul acestuia a avut o durată de cel puțin un an. 

”În legislație este stipulat clar perioada de asigurare a protecției pentru ex-președintele țării și ex-președintele Parlamentului, însă perioada de asigurare a protecției pentru ex-prim-ministru nu este prevăzută de nici un act legislativ”, a declarat deputatul Roman Boțan. 

Potrivit legislatorului, această lacună creează incertitudine în activitatea Serviciului Protecție și Pază de Stat și dificultăți în gestionarea personalului destinat asigurării protecției persoanelor protejate. 

În prezent, în legislație este stipulat clar că ex-președintele Republicii Moldova va beneficiază de pază de stat pe un termen de 4 ani, iar ex-președintele Parlamentului – pe o perioadă de un an. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Paza Parlamentului a fost întărită cu noi forțe ale poliției
Cum este asigurată paza președinților la summitul jubiliar al CSI
Tagurile:
paza de stat, guvern, premier, Moldova, parlament
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei