06:15 23 Ianuarie 2018
Chişinău-6°C
În direct
Eduard Harunjen

Harunjen: Șor lucrează cu ancheta și contribuie la investigarea fraudei bancare

© Sputnik/ Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
10210

Procurorul general interimar, Eduard Harunjen, a explicat deputaților moldoveni de ce instanțele au dispus ca măsură de reținere pentru Ilan Șor, arestul la domiciliu.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova a desfășurat, la finele săptămânii trecute, audieri cu privire la evoluțiile în ancheta fraudei din sistemul bancar. Procurorul general interimar, Eduard Harunjen, a fost întrebat de unul dintre deputați despre măsura de arest la domiciliu pe numele primarului orașului Orhei, Ilan Șor.

Harunjen a declarat că deciziile instanțelor, care au dispus ca măsură de reținere pentru Ilan Șor arestul la domiciliu, sunt rezultatul faptului că el nu se ascunde, cooperează activ cu ancheta și contribuie la investigarea cazurilor ce țin de frauda bancară.

În anul 2015, Ilan Șor a început în mod voluntar să coopereze cu ancheta și a dezvăluit faptele de corupție ale fostului prim-ministru, ceea ce a dus la inițierea cauzelor penale, urmărirea și condamnarea lui Vladimir Filat pentru o perioadă lungă de detenție.

În cadrul audierilor privind ancheta scandalului din sistemul bancar în fața deputaților au venit cu rapoarte Procurorul general interimar, Eduard Harunjen, și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Ilan Şor, primele declaraţii inedite: Filat şi Gacichevici au stors BEM de bani
Dezvăluirile lui Şor despre rolul lui Gacichevici în fraudele de la BEM
Tagurile:
audieri parlamentare, fraude bancare, Eduard Harunjen, Ilan Șor, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei