02:21 16 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.07
  • RUB0.24
  • RON4.03
  • UAH0.63
Moldova
Sa primesc un link scurt
2028040

Cabinetul de Miniștri are pe ordinea de zi a ședinței din 1 decembrie un proiect de hotărâre cu privire la transferul unor zile de odihnă în anul 2017.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. În 2017, elevii din Moldova nu vor începe anul de studii la 1 septembrie. Guvernul va anunța această zi drept zi liberă.

Cabinetul de Miniștri are pe ordinea de zi a ședinței din 1 decembrie un proiect de hotărâre cu privire la transferul unor zile de odihnă în anul 2017.

Plimbare pe cai
© Sputnik / Евгений Панасенко

Astfel, potrivit documentului elaborat de Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei, zilele de 8 mai, 2 iunie și 1 septembrie vor fi declarate anul viitor drept zile libere.

Data de 8 mai este într-o zi de luni și precedă ziua de 9 mai – zi liberă în Moldova, când este marcată Victoria asupra fascismului și Ziua Europei. Data de 2 iunie este într-o zi de vineri și urmează după 1 iunie – Ziua copiilor – zi liberă în Moldova. 1 septembrie coincide cu ziua de vineri, astfel anul școlar va începe în 2017 la data de 4 septembrie. 

Conform  aceleiași decizii, zilele respective vor fi recuperate pe 13 mai, 10 iunie, 9 septembrie. 

Nu sunt obligați să lucreze în zilele de recuperare, salariații care nu se aflau în raporturi de muncă în zilele declarate libere, a căror contracte de muncă erau suspendate, precum și cei care se aflau în concediu medical, de maternitate, de îngrijire a copilului și concediul anual.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Din 1 septembrie, profesorii vor ridica salarii mai mari
Moldova fără profesori: aproape 600 de locuri vacante către 1 septembrie
Tagurile:
1 septembrie, zi de odihnă, decizie, proiect, guvern, Moldova


Știrile Zilei