20:56 20 Octombrie 2017
Chişinău+ 14°C
În direct
Computer keyboard

Schimbări importante în datele cu caracter personal în Moldova

© Photo: Pixabay
Moldova
Sa primesc un link scurt
264 0 0

Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a aprobat marți modificări la legea cu privire la datele cu caracter personal.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal va putea sesiza Curtea Constituțională pe subiecte de protecție a datelor cu caracter personal.

Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a aprobat, marți, în prima lectură un proiect de lege în acest sens.

Proiectul oferă o definiție mai extinsă a datelor cu caracter personal, inclusiv amprente digitale, date biometrice, retina ochiului, vocea și alți factori specifici identității fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice sau sociale ale persoanei fizice.

La fel, modificările stabilesc o procedură clară de examinare a contestațiilor operatorilor de date cu caracter personal. Astfel, deciziile Centrului pot fi atacate doar în instanța de contencios administrativ.

În anul 2015, Centrul a efectuat 618 controale la cei 397 operatori și 715 sisteme de evidență a datelor cu caracter personal.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

SUA: datele personale a milioane de oameni, la dispoziţia hackerilor?
CEC: listele electorale conţin date cu caracter personal
Tagurile:
deputați, date cu caracter personal, Parlament, Moldova, Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei