01:21 16 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.70
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ

CNA în acțiune: noi rețineri ale bugetarilor corupți

© Sputnik / Miroslav Rotari
Moldova
Sa primesc un link scurt
290 0 0

Directorul Întreprinderii de stat pentru silvicultură din Bălţi şi alţi patru funcţionari au fost reţinuţi în dosarul tăierilor ilicite de pădure.

CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Alţi 5 funcţionari de stat au fost reţinuţi aseară la Bălţi în dosarul defrişărilor ilegale de pădure. Este vorba despre cazul, anunţat acum două săptămâni, când au fost reţinuţi doi oameni de afaceri, învinuiţi de procurori de defrişarea ilegală a 9 hectare de pădure din zona forestieră Ivanovca şi construirea unui bazin acvatic şi a două drumuri de acces.

În cadrul aceleiaşi cauze, au fost reţinuţi directorul Întreprinderii pentru silvicultură Bălţi, doi pădurari, un inginer şi un inspector din cadrul Inspectoratului Ecologic de Stat Făleşti. Funcţionarii sunt bănuiţi că au manifestat neglijenţă prin controlul insuficient efectuat la arendaşii celor 9 hectare de pădure şi şi-ar fi depăşit atribuţiile de serviciu prin neîntocmirea proceselor-verbale corespunzătoare.

Cele cinci persoane se află în prezent în izolator, fiind reţinute pentru 72 de ore. Pe numele lor au fost deschise două cauze penale – pentru neglijenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, iar dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă până la 6 ani de puşcărie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Numărul persoanelor reținute de CNA este în creștere
Patronii firmei de construcții reținuți de CNA ar putea sta după gratii
Tagurile:
ocolul silvic, rețineri, Bălți, Moldova, CNA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei