23:00 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Orheiul Vechi

Vizitează on-line cele mai frumoase locuri din țară

© Sputnik / Igor Vzorov
Moldova
Sa primesc un link scurt
29430

Un grup de entuziaști au creat o pagină web prin intermediul căreia utilizatorii de internet vor avea posibilitatea să parcurgă virtual cele mai frumoase trasee turistice din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Principalele destinații turistice vor putea fi vizitate virtual. Companiile FusionWorks și 3Dtur.md au lansat recent proiectul www.visit.md, o colecție unică de tururi virtuale prin Republica Moldova, creată cu ajutorul platformei Viar.Live, destinată creării de tururi virtuale cu ajutorul imaginilor foto în format panoramic, scrie portalul LifeHack.

Deocamdată, proiectul prezintă destinațiile Orheiul Vechimănăstirea CăprianaȚâpova și mănăstirea Curchi. În curând urmează să fie publicat și un tur prin Saharna. În afară de faptul că vizitatorii vor putea să privească imaginile panoramice, aceștia vor putea, de asemenea, să coboare în beciurile mănăstirii Căpriana, să urce pe clopotnița din Țipova sau să se plimbe prin labirinturile de la Saharna.

Desigur, un tur virtual nu poate înlocui o călătorie reală. Iată de ce fiecare prezentare este însoțită de informații de contact și hărți. De asemenea, fiecare prezentare este completată cu informații istorice.

Creatorii proiectului promit că vor continua să prezinte cele mai interesante locuri din țară, fiind deschiși spre colaborare cu orice persoană care dorește să contribuie la dezvoltarea proiectului. Pagina de Facebook a proiectului o găsiți aici.

Proiectul este în bază de voluntariat, iar cei care doresc să sprijine financiar această inițiativă o pot face prin intermediul platformei Generosity.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Peştera de la Duruitoarea Veche va fi cercetată cu ajutorul scanerelor 3D
Acord de colaborare între Mitropolie şi Agenţia Turismului
România, în top 5 țări europene după procentul creșterii turismului estival
Tagurile:
Curchi, Țâpova, virtual, Mănăstirea Căpriana, Harta, Facebook, prezentare, Orheiul Vechi, turism, Republica Moldova, Orhei
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei