02:26 21 Mai 2019
În direct
  • EUR20.01
  • USD17.94
  • RUB0.28
  • RON4.21
  • UAH0.68
Sovietul Suprem din Transnistria

Scandal de corupție în Transnistria: un viceministru a fost demis

Moldova
Sa primesc un link scurt
104 0 0

Viceministrul Apărării al nerecunoscutei republici moldovenești nistrene a rămas fără funcție din cauza unei posibile implicări într-un act de corupție care este investigat de organele competente.

TIRASPOL, 2 dec — Sputnik, Irina Leahova. Colonelul Serghei Levșin care, potrivit datelor operative, ar putea fi implicat într-un mega scandal de corupție, a fost eliberat din funcția de viceministru al Apărării. Decretul privind demitere a fost semnat de șeful regiunii Evgheni Șevciuk, transmite corespondentul Sputnik cu referire la serviciul de presă al liderului transnistrean.

„La 22 noiembrie 2016 s-a aflat despre manifestările de corupție ale anumitor persoane cu funcții de răspundere din cadrul Ministerului Apărării, legate de furtul carburanților și lubrifianților în cantități deosebit de mari", a menționat serviciul de presă, explicând motivul deciziei lui Șevciuk.

Anterior, serviciul de presă al Comitetului securității de stat al Transnistriei a comunicat că, în timpul acțiunilor operative de investigație, informația care a parvenit în primăvara anului 2016 cu privire la faptele de corupție comise de persoane cu funcții de răspundere din cadrul Ministerului Apărării (MA) a fost confirmată. Drept urmare, comitetul de anchetă a pornit un dosar penal.

„În cadrul acțiunilor de anchetă au fost reținuți șeful serviciului de aprovizionare cu lubrifiați și carburanți al MA, locotenent-colonelul Krasnikov Iu. A., și șeful depozitului de carburanți și lubrifianți al MA, Popic V. I., care sunt suspectați de complicitate și participare la furtul de carburanți și lubrifianți în cantități deosebit de mari", au menționat sursa.

Viceministrul Apărării, colonelul Serghei Levșin, a fost eliberat atunci temporar din funcție, pe perioada desfășurării anchetei.

Potrivit estimărilor preliminare ale Comitetului de anchetă, prejudiciul cauzat Ministerului Apărării este de 420 962 de ruble transnistrene (35 mii euro), ceea ce constituie o sumă deosebit de mare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Un concurent mai puțin la șefia Transnistriei
Iurie Roșca: Stația terminus pentru Transnistria este Republica Moldova
Tagurile:
acte de corupție, implicare, persoane cu funcții de răspundere, demitere, dosar penal, Serghei Levșin, Evgheni Șevciuk, Transnistria
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei