13:11 22 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.61
  • RUB0.29
  • RON4.09
  • UAH0.73
Moldova
Sa primesc un link scurt
10801

Câinele poreclit Angy, aflat în dotarea Serviciului Vamal al Republicii Moldova, a reușit să prevină contrabanda cu țigări la hotarul cu România.

CHIȘINĂU, 6 dec — Sputnik. Câinele pe nume Angy, care face parte din echipa Serviciului Vamal a prevenit o tentativa de scoatere din țară a unui lot de țigări de contrabandă. La postul vamal Cahul, au fost depistate 6000 de țigarete de diferite mărci cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Acestea erau camuflate în caroseria unui autoturism cu numere de înmatriculare străine, condus de un cetățean moldovean.

Totodată, alte 8500 de țigarete nedeclarate de marca "Plugarul", au fost descoperite la punctul de trecere a frontierei Sculeni, fiind reținut un bărbat în vârstă de 33 ani. Acesta erau puse în câteva genți în cabina șoferului, sub tapițeria decorativă a cutiei de viteză și în filtrul de aer al unității de transport.

Marfa, valoarea căreia pe piața neagră a Uniunii Europene se estimează la peste 2 500 de euro, a fost confiscată. Făptașii riscă o amendă de până la 6000 de lei.

Contrabandă cu țigări
© Photo : customs.gov.md
Contrabandă cu țigări

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Poliţia de Frontieră mai are un şef
Maşină furată în occident, depistată la frontieră
Cine ignoră regulile de aflare în zona de frontieră
Tagurile:
Câinele Angy, Sculeni, țigări, Cahul, contrabandă, Serviciul Vamal


Știrile Zilei