12:31 23 Februarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
Bucătărie la o instituție de învățământ

Un liceu din Chișinău refuză intermediarii, preferând relația cu producătorii

© Sputnik/ Игорь Зарембо
Moldova
Sa primesc un link scurt
8210

Consilierul municipal Ilian Cașu a postat o înregistrare video în care arată cum sunt păstrate produsele alimentare la un liceu din Chișinău, care cumpără produse pentru masa elevilor direct de la producători.

CHIȘINĂU, 14 dec — Sputnik. Angajatele responsabile de recepționarea și păstrarea produselor alimentare de la liceul Spiru Haret din capitală au demonstrat în fața camerei de luat vederi cum sunt depozitate alimentele în frigider.

Ele au precizat că orice produs este acceptat numai dacă este însoțit de factura fiscală și de certificatul de calitate.

Cu puțin timp în urmă, la Chișinău a izbucnit un scandal al produselor alterate care au ajuns în instituțiile educaționale din Chișinău.

În cadrul unei operațiuni a procurorilor anticorupție și ofițerilor CNA, au fost reținuți mai mulți funcționari publici și agenți economici bănuiți de aranjarea unor licitații. Schema criminală a făcut posibilă livrarea unor produse alimentare alterate și expirate în școlile și grădinițele din capitală.

Dosarul penal a fost deschis de Procuratura Anticorupție în luna martie a acestui an. Acesta vizează abuzul în serviciu, traficul de influență și coruperea activă și pasivă. În dosar sunt învinuiți funcționari de rang înalt din Primăria Chișinău și câțiva agenți economici.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Filip cere controlul urgent al calității alimentației în școlile din Chișinău
De ce vor fi în Moldova mai puţine cazuri de intoxicaţie alimentară
Topul principalelor produse alimentare consunate de moldoveni
Tagurile:
Intermediari, Liceu, produse alimentare, Calitate, Producători, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei