12:04 20 Martie 2018
Chişinău-7°C
În direct
Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan

Când va veni Erdogan în Moldova

© Sputnik/ Sergey Guneev
Moldova
Sa primesc un link scurt
5001

În cadrul unei întrevederii cu bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, care a avut loc pe data de 14 decembrie la Ankara, președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan și-a confirmat intenția de a veni anul viitor în Moldova.

CHIȘINĂU, 16 dec — Sputnik. Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan intenționează să vină în Moldova pentru a participa la lucrările Congresului mondial al găgăuzilor în anul 2017, comunică site-ul oficial al bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah.

În comunicat se menționează că Erdogan și-a confirmat intenția de a veni în Găgăuzia în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu Vlah miercuri, 14 decembrie, la Ankara. Delegația găgăuză s-a deplasat în capitala Turciei pentru a participa la lucrările comisiei interguvernamentale a Moldovei și Turciei, dar și la forumul de afaceri de la Istanbul.

Erdogan s-a întâlnit cu Vlah la reședința sa de la Ankara. Părțile au pus în discuție rezultatele și etapele realizării acordurilor la care s-a ajuns în cadrul întâlnirii din luna iunie curent. Atunci, conducerea Găgăuziei a cerut ajutorul părții turce la lichidarea consecințelor inundației de la Ceadâr-Lunga.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Guvernul are un plan pentru Găgăuzia
A fost lansat proiectul de dezvoltare rurală şi agricolă în Găgăuzia şi Taraclia
Vlah: ajutorul FR acordat UTAG, un nou pas spre consolidarea parteneriatului
Tagurile:
Irina Vlah, Ankara, Erdogan, Întâlnire, Moldova, vizită, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei