13:00 19 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.39
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
Teren de joacă pentru copii, avariat

Obrăznicie fără margini: Chișinăul, deposedat de 20 de terenuri. Detalii

© Sputnik / Владимир Полушатов
Moldova
Sa primesc un link scurt
91110

Serviciul de presă al Primăriei capitalei a făcut un anunț alarmant: orașul a fost deposedat ilegal de 20 de loturi de teren. Primăria susține că aceste acțiuni ilegale au fost orchestrate de o judecătoare și un executor judecătoresc. Au fost sesizate mai multe instituții, inclusiv CSM, CNA și Procuratura Anticorupție.

CHIȘINĂU, 18 dec — Sputnik. În comunicatul oficial se face precizarea că primăria „a aflat despre faptul că a fost deposedată de 20 de loturi de teren, prin intermediul unei hotărâri judecătoreşti", ce ea ce poate însemna că reprezentanții autorității publice locale nu au fost la curent sută la sută cu modul în care decurge procesul judiciar.

Această hotărâre, potrivit primăriei, a fost emisă pe data de 26 august curent de judecătoarea Angela Catană de la Judecătoria sectorului Centru din Chişinău.

„Instanța de judecată a dispus înregistrarea dreptului de proprietate asupra celor 20 de loturi de teren, aflate în orașul Chișinău şi care au aparţinut autorităţilor publice locale, după 3 agenţi economici, în temeiul proceselor-verbale ale unei licitaţii funciare, care în realitate nu s-a desfăşurat".

Dar ce mai grav este faptul că „Primăria Chişinău, proprietara bunurilor imobile, nici nu a fost citată ca parte în procesul de judecată".

Autoritatea publică locală aținut să informeze opinia publică despre faptul că este vorba despre un litigiu despre care ar fi fost informat publicul încă în luna ianuarie curent.

Părțile în litigiu sunt Primăria Chişinău şi executorul judecătoresc Iacob Miron.

„Atunci executorul judecătoresc a iniţiat ilegal o procedură privind organizarea licitaţiilor funciare, pentru înstrăinarea terenurilor proprietate municipală", susțien serviciul de presă al primăriei.

În comunicat de mai spune că „Primăria Chişinău a sesizat Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie pe marginea acestui caz".

Municipalitatea a mai depus și o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii, prin care a denunțat acțiunile judecătoarei Angela Catană.

De asemenea, reprezentanții primăriei au cerut în judecată revizuire hotărârii de deposedare a primăriei de cele 20 de terenuri.

Executorul și judecătoare despre care se vorbește în comunicat nu au fost de găsit pentru a comenta acest caz.

Tematic

Fostul secretar al Consiliului Suprem de Securitate va fi judecat. Detalii
Un funcționar public din raionul Râșcani va fi judecat pentru escrocherie
Un ofițer CNA va fi judecat pentru trafic de influiență
Tagurile:
Deposedare, Executor, Judecătoare, Ilegal, Primăria, CSM, Terenuri, Chișinău, CNA, CSM, Procuratura Anticorupţie, CNA


Știrile Zilei