18:42 21 Martie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
Ambasadorul Rusiei, Farit Muhametşin și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon

Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău

© Facebook / Dodon Igor
Moldova
Sa primesc un link scurt
9041

Președintele Igor Dodon și ambasadorul Farit Mukhametshin au făcut un schimb de opinii privind dezvoltarea și aprofundarea relațiilor moldo-ruse.

CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a avut, în dimineața zilei de marți, o întrevedere cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Mukhametshin. 

În cadrul întrevederii diplomatul a transmis șefului statului scrisorile de felicitare cu prilejul sărbătorilor de iarnă din partea conducerii Federației Ruse, a președintelui rus, Vladimir Putin, și a prim-ministrului Dmitri Medvedev.

Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii privind dezvoltarea și aprofundarea relațiilor de colaborare moldo-ruse. Dodon și Mukhametshin au trecut în revistă agenda vizitei oficiale a lui Igor Dodon la Moscova, planificată pentru data de 17 ianuarie 2017. În cadrul acesteia, președintele moldovean urmează să se întâlnească cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Dodon a propus ca în cadrul vizitei la Moscova să fie organizate întrevederi cu studenții moldoveni care își fac studiile în instituțiile de învățământ superior din Rusia. Cei doi au examinat și posibilitatea prezentării unei prelegeri publice în fața studenților din cadrul Universității de Stat din Moscova și Institutului de Stat de Relații Internaționale din Moscova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Dodon: vom restabili parteneriatul strategic cu Rusia
Dodon: din cauza asocierii cu UE, am pierdut 50% din piața rusească
Tagurile:
Muhametșin, președinție, Dodon, Chișinău, întrevedere, Moldova, Rusia, ambasador
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei