03:11 23 Septembrie 2017
Chişinău+ 12°C
În direct
POMPIERII IGSU

Mai multe puncte de trecere a frontierei, blocate din cauza nămeților

© Facebook / IGSU
Moldova
Sa primesc un link scurt
Moldova sub nămeți: consecințele intemperiei (23)
93 0 0

Autoritățile din România și Ucraina au informat Poliția de Frontieră din Moldova că circulația pe mai multe drumuri din țările vecine a fost sistată din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. Poliția de Frontieră îi îndeamnă pe participanții la trafic să se abțină de la călătoriile planificate în România care presupun trecerea prin punctul ”Giurgiulești – Galați”.

”Colegii din România ne-au informat că drumurile de ieşire din orașul Galați spre alte oraşe sunt blocate, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile”, anunță Poliția de Frontieră.

De asemenea și Serviciul de Grăniceri din Ucraina a anunțat Poliția de Frontieră a Republicii Moldova că drumurile spre Odesa sunt înzăpezite, iar în regiunea Belgorod-Dnestrovsc circulația transportului este interzisă.

”Le recomandăm participanților la traficul transfrontalier să evite traversarea frontierei de stat prin punctele de trecere amplasate la frontiera cu Ucraina, Palanca — Udobnoe, Tudora — Starokazacie, inclusiv Mirnoe — Tabaki și Ceadâr Lunga-1”, anunță Poliția de Frontieră printr-o notă informativă.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a instituit cod portocaliu de ninsori puternice în partea centrală și de sud a Republicii Moldova. Paralel, meteorologii mențin în vigoare codul galben de schimbare bruscă a vremii în nordul și centrul țării.

Potrivit prognozelor, din 6 ianuarie, ora 08.00 și până în noaptea de 7 spre 8 ianuarie, în raioanele centrale și de sud vor cădea ninsori puternice. Stratul de zăpadă va ajunge până la 7-17 centimetri. Va viscoli și se vor forma troiene.

Totodată, în perioada 6 – 9 ianuarie, se prevede răcirea bruscă a vremii. Temperatura medie zilnică a aerului se va situa sub valorile normei cu 6-11 grade Celsius. Vântul va sufla din nord-vest, cu intensificări de până la 17–22 metri pe secundă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

 

Тема:
Moldova sub nămeți: consecințele intemperiei (23)

Tematic

Cod portocaliu în Moldova: ninsori puternice și viscol
Noaptea autoritățile au încercat să facă față ninsorilor cu doar 12 autospeciale
Tagurile:
frontiera, ninsori puternice, nămeți, cod portocaliu, România, Moldova, Ucraina
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei