12:22 22 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.61
  • RUB0.29
  • RON4.09
  • UAH0.73
Moldova
Sa primesc un link scurt
18710

Peste două milioane de țigarete de contrabandă au fost confiscate în cadrul unei operațiuni comune a Procuraturii, Serviciului Vamal și SIS.

CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Serviciul Vamal, au destructurat o grupare internațională, specializată în contrabandă cu țigarete în proporţii deosebit de mari.

”Oamenii legii au depistat pe teritoriul unui depozit de materiale de construcții din Capitală peste 2 milioane de ţigarete marca ”Ashima”, fără timbre de acciz, valoarea cărora, potrivit estimărilor, este de peste un milion de lei, iar în spațiul comunitar ar fi generat un profit de peste 100 de mii de euro”, anunță Procuratura Generală.

Oamenii legii au desfășurat percheziții la mai multe adrese din țară, în urma cărora a fost reținut un presupus membru al grupării, un locuitor al municipiului Chișinău, în vârstă de 44 de ani. Acesta a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, iar procurorii urmează să solicite arestarea acestuia pentru o lună.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal în cadrul căruia sunt întreprinse acțiuni de investigație în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în contrabanda cu țigări.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Polițiști moldoveni implicați în contrabandă cu țigări la frontiera moldo-română
Mii de pachete de țigări, depistate de un câine la frontiera moldo-română
Tagurile:
țigări, contrabandă, procurori, SIS, Moldova


Știrile Zilei