11:16 13 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.90
  • RUB0.23
  • RON4.33
  • UAH0.64
Moldova
Sa primesc un link scurt
21610

Sfaturi prețioase de la un reputat expert în domeniu privind cum să vă păstrați economiile, în ce să investiți, ca perturbațiile de pe piața valutară să nu vă afecteze.

CHIŞINĂU, 9 ian — Sputnik. Chiar dacă Republica Moldova este cea mai săracă țară din Europa, oricum, unii dintre conaționalii noștri au o problemă: cum și unde să-și depoziteze surplusul de venituri ca acestea să nu fie afectate de eventuala depreciere sau chiar devalizare a unei monede, fie că este vorba de euro, dolar sau leu.

Moldovenii, bineînțeles, cei care o duc bine și nu se confruntă cu problema că nu au ce pune pe masă, cumpără euro sau dolari pe care îi depozitează în bănci. Sau investesc în imobile: apartamente, case, vile, terenuri.

Expertul în economie Viorel Gârbu spune că este greșit ca oamenii să economisească cu orice preț, suportând tot felul de lipsuri și doar de dragul de a agonisi.

"Decât să strângi bănuț cu bănuț pentru a-i pune la ciorap, mai bine să folosești acești bani pentru instruire, pentru ridicarea nivelului profesional. Asta îți va permite să obții un loc de muncă mai bine plătit. Dar asigurarea unul loc de muncă stabil și bine plătit este cea mai reușită investiție", spune Gârbu.

Pentru cei care vor să pună niște bani de-o parte, economistul le recomandă să depoziteze banii în mai multe valute. Și anume în dolari, euro și lei.

În același timp, Viorel Gârbu spune că este inutil să încerci să joci pe diferența de curs dintre euro și dolar, mai ales dacă nu ai pregătirea și instrumentele necesare pentru aceasta. Mai ales că, potrivit mai multor experți, în 2017, s-ar putea ca valoarea monedei euro și cea a dolarului să se egaleze.

Tematic

Chișinăul vrea să impoziteze veniturile moldovenilor care muncesc peste hotare
În 2017, statul îi va jăcmăni pe cei săraci, iar cei bogați vor huzuri
Economist: Riscăm să ajungem în 2017 fără pensii și salarii
Tagurile:
imobile, depuneri, economii, investiții, dolar, euro, Viorel Gârbu

Știrile Zilei