12:03 07 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Anatol Șalaru

PL nu acceptă cererea de demisie a lui Anatol Șalaru

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
31412

Partidul Liberal nu vrea să accepte cererea de demisie a lui Anatol Șalaru din funcția de membru al PL și îl îndeamnă să meargă cu această solicitare către conducerea Facebook.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Partidul Liberal a reacționat la anunțul făcut, luni dimineața, de Anatol Șalaru. Fostul ministru al Apărării a anunțat pe pagina sa de socializare că demisionează din funcția de membru al PL.

”Astăzi am demisionat din calitatea de membru al PL, partid pe care l-am fondat în urmă cu 24 de ani. A fost o decizie extrem de grea, dar absolut necesară”, a declarat Șalaru.

În replică, formațiunea a emis un comunicat de presă prin care anunță că nu va examina cererea scrisă de Anatol Șalaru și îl îndeamnă să meargă cu acest document la administrația Facebook-ului.

”La sediul Organizației Teritoriale Buiucani a Partidului Liberal, nu a fost depusă nici o cerere din partea lui Anatol Șalaru. Acesta a hotărât să ”demisioneze”, pe Facebook, acolo unde a ”trudit” în ultimele luni. Așadar, ”cererea de demisie” a lui Anatol Șalaru poate fi examinată de conducerea Facebook”, anunță PL.

Conform statutului Partidului Liberal, renunţarea la calitatea de membru se face în baza depunerii unei cereri, în formă scrisă, care împreună cu legitimația de membru se depun la organizaţia primară din care face parte membrul, pentru a fi scos de la evidență.

Șalaru și-a motivat decizia de a demisiona din partidul pe care l-a fondat prin autoritarismul liderului Mihai Ghimpu, care a făcut din PL un SRL.

”Transformarea PL într-un SRL administrat după bunul plac al lui Mihai Ghimpu, ducerea în derizoriu și compromiterea idealurilor naționale, jocul duplicitar făcut la alegerile prezidențiale, refuzul de a accepta reformarea și deschiderea partidului către oameni noi, doar pentru a-și putea păstra fotoliul de președinte, sunt câteva din motivele ce au stat la baza deciziei mele”, a declarat fostul ministru.

Agenția Sputnik Moldova a scris săptămâna trecută despre intenția lui Anatol Șalaru de a crea împreună cu fostul președinte român, Traian Băsescu, un nou partid politic în Moldova. Ulterior, informația a fost confirmată și de Anatol Șalaru.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Dorin Chirtoacă îl părăsește pe Ghimpu și trece de partea lui Șalaru
Palma pe care i-a tras-o Anatol Șalaru lui Mihai Ghimpu
Tagurile:
Anatol Șalaru, Mihai Ghimpu, PL, Moldova, demisie


Știrile Zilei