03:07 23 Septembrie 2017
Chişinău+ 12°C
În direct
gripă,viroze

În Chișinău au fost înregistrate aproape 80 de cazuri de gripă

© Sputnik/ Александр Кондратюк
Moldova
Sa primesc un link scurt
3210

Medicii raportează o scădere cu 18 la sută, în Chișinău, a cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Săptămâna trecută, în municipiul Chișinău, au fost înregistrate 79 de cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 44 de cazuri la copii cu vârsta de până la 17 ani. În total, de la începutul sezonului rece, în capitală au fost documentate 476 de cazuri de gripă, potrivit datelor prezentate de Centrul de Sănătate Publică (CSP).

În schimb, săptămână trecută morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRIS) în Chișinău a scăzut cu peste 18 la sută. Instituţiile medico-sanitare publice şi private din municipiul Chişinău au raportat 4 140 de cazuri noi de IACRS,  în comparaţie cu săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 5 061 de cazuri. Cei mai afectaţi sunt copiii cu vârsta până la 6 ani.

Specialiştii CSP susțin că situaţia epidemiologică prin IACRS şi gripă, în capitală, se menţine la valori normale pentru această perioadă a sezonului rece.

În Moldova se desfășoară campania de imunizare împotriva gripei sezoniere cu vaccinuri antigripale.

În Chișinău au fost repartizate 34 200 de doze de vaccin antigripal. Până la începutul acestei săptămâni, în capitală au fost vaccinate 32 de mii de persoane.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Peste 130 de cazuri de gripă în Chișinău, confirmate clinic
Cum să supraviețuiești virusului gripal: sfaturile medicului
Tagurile:
gripă, viroze, răceală, pacienți, medici, Chișinău
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei