09:45 27 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.86
  • RUB0.27
  • RON4.05
  • UAH0.73
Moldova
Sa primesc un link scurt
162 0 0

Meteorologii moldoveni au precizat cât timp se vor menține temperaturile ridicate și dacă vom mai avea parte de geruri.

CHIȘINĂU, 16 feb — Sputnik. Vine, vine primăvara… În Moldova vremea se va încălzi: până la 23 februarie mercurul din termometre va atinge  +15 grade Celsius.

Meteorologul-șef al Centrului Prognoze Meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat al Moldovei, Svetlana Șahova, a menționat pentru Sputnik Moldova că în următoarele zile se vor menține temperaturi ușor pozitive care, în timpul nopții, vor trece în temperaturi negative.

„Săptămâna viitoare va fi înregistra o tendință de încălzire a vremii, însă aceasta nu înseamnă că deja a sosit primăvara și că se vor stabiliza pe deplin procesele acestui anotimp. Potrivit datelor sinopticienilor, în țară mai sunt posibile încă geruri aspre", a menționat interlocutoarea.

Specialistul a subliniat însă că în următoarele șapte zile nu se așteaptă geruri.

„În această perioadă cea mai joasă temperatură în timpul nopții va fi: —2… —7 și  -3… — 8. Pentru luni, 20 februarie, noaptea se așteaptă  -1… — 6 grade; marți vom avea deja în jur de 0 grade, iar în zilele care vor urma: de la 0 până la +5 grade Celsius. Ziau termometrele vor indica +10 grade", a adăugat Șahova.

Pe 23 februarie se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi: de la +10 până la +15 grade.

„Deocamdată vremea se încălzește, însă nu-i exclus ca după aceasta să revină temperaturile negative. Curenții de aer cald au venit dinspre Atlantic", a conchis Svetlana Șahova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Primăvara e pe aproape: meteorologii știu când se încălzește vremea
Tagurile:
curenți de aer cald, temperaturi ridicate, primăvara, meteorologi, Serviciul Hidrometeorologic de Stat al RM, Svetlana Şahova


Știrile Zilei