05:24 21 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.52
  • USD16.88
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
Parlament

Parlamentul numește un nou membru al Curții de Conturi

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Moldova
Sa primesc un link scurt
18560

Deputații, la una din primele ședințe din sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului, vor numi un nou membru al Curții de Conturi

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova va numi la una din primele sale ședințe din sesiunea de primăvară-vară un nou membru al Curții de Conturi. Este vorba despre Violeta Andrieș, care în prezent deține funcția de șef al Direcției de Audit Performanță din cadrul Curții de Conturi, Consilier de stat de clasa a III-a.   

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost semnat de președintele comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Raisa Apolschi, la propunerea președintelui Curții de Conturi, Veaceslav Untilă.

Veaceslav Untilă
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Violeta Andrieș va fi numită în funcția de membru al Curții de Conturi pe un termen de 5 ani. 

Andrieș este licențiată în Economie, și-a susținut teza de master cu tema ”Managementul auditului în Republica Moldova” și cunoaște patru limbi: româna, rusa, engleza și franceza. 

Curtea de Conturi este unica autoritate publică a Republicii Moldova cu rolul de auditare a finanțelor publice și de exercitare a controlului asupra formării, administrării şi utilizării resurselor financiare publice şi gestionării patrimoniului de stat. Curtea de Conturi exercită misiuni de audit independente în scopul promovării standardelor înalte de management financiar spre beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Curtea de Conturi l-ar putea scăpa de dosare penale pe Dorin Chirtoacă
Serafim Urechean pleacă de la Curtea de Conturi
Tagurile:
Violeta Andrieș, Raisa Apolschi, Curtea de Conturi, membru, Parlament
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei