22:41 20 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.50
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.72
justice

În fiecare zi, în Moldova sunt condamnate circa 27 de persoane

© Sputnik / Andrei Starostin
Moldova
Sa primesc un link scurt
3310

Potrivit datelor statistice prezentate de Ministerul Afacerilor Interne, în anul 2016, pe teritoriul republicii au fost înregistrate 41,9 mii de infracţiuni, în creştere cu 5,4 la sută faţă de anul precedent.

CHIȘINĂU, 1 mart – Sputnik. În 2016, numărul persoanelor decedate în urma infracțiunilor comise a fost de 642 de persoane. Dintre acestea, aproape 40 la sută au decedat în urma accidentelor rutiere, 23,5 la sută – din cauza omorurilor şi 13 la sută – din cauza vătămărilor intenţionate.

Conform informaţiei Ministerului Afacerilor Interne, în anul 2016, pe teritoriul republicii au fost înregistrate 41,9 mii infracţiuni, în creştere cu 5,4 la sută faţă de anul precedent. Cea mai mare rată a infracţionalităţii rămâne a fi înregistrată în localităţile urbane, în special în municipiile Chişinău şi Bălţi. Printre raioane, cel mai mare nivel al infracţionalităţii este înregistrat la Criuleni, Cantemir şi Ialoveni.

Numărul persoanelor care au comis infracţiuni este în creştere, iar cei mai mulți infractori sunt bărbați. Anul trecut au fost documentate 17,6 mii de persoane care au comis infracţiuni, în creştere cu 2,4% comparativ cu anul precedent. Cel mai înalt nivel al infracţionalităţii este înregistrat în rândul bărbaţilor, femeile constituind o cotă mai mică în numărul persoanelor care au comis infracţiuni – 7,5 la sută.

În medie, în fiecare zi în Moldova sunt condamnate circa 27 de persoane, dintre care 25 sunt bărbaţi. Numărul persoanelor condamnate în anul 2016 a constituit circa 10 mii persoane. Comparativ cu anul precedent numărul lor s-a redus cu 14,1 la sută.

Anul trecut, numărul persoanelor care îşi ispăşesc pedeapsa în instituţiile penitenciare s-a majorat cu aproximativ 27 la sută, comparativ cu anul 2012.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Circa 300 de infracțiuni într-o săptămână, în Moldova
Chișinăul înregistrează peste o treime din infracțiunile comise în RM
Tagurile:
persoane condamnate, infracțiuni, penitenciar, crime, Moldova


Știrile Zilei