01:09 27 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.73
  • RUB0.29
  • RON4.09
  • UAH0.73
Moldova
Sa primesc un link scurt
15810

Doi medici de la Spitalul Raional Orhei, printre care un șef de secție, s-au bătut în sala de operație în timp ce o pacientă era supusă unei intervenții chirurgicale

CHIȘINĂU, 10 mar – Sputnik. Medicii care s-au bătut în sala de operație la Spitalul Raional Orhei au fost sancționați cu „mustrare”.  Totodată, „avertisment” a primit vicedirectorul instituției medicale, care nu a supravegheat activitatea secției de chirurgie. 

Ministerul Sănătății anunță că măsurile au fost aplicate de administrația spitalului în urma anchetei desfășurate.

În cadrul investigației s-a stabilit că medicul Valeriu Slutu a ignorat prevederile regulamentului intern al spitalului. Chirurgul a efectuat o intervenţie chirurgicală în afara programului și fără acordul şefului secţiei de chirurgie sau al administraţiei.

Slutu nu a respectat nici Protocolul de Funcţionare a Blocului Operator, care prevede că șeful secției de chirurgie este responsabil de buna desfășurare a activității chirurgicale.

Comisia care a investigat incidentul a constatat că şeful secţiei de chirurgie Ivan Şiman a încălcat normele deontologice prin faptul că l-a agresat pe chirurgul Valeriu Slutu. Potrivit Codului de Etică al Lucrătorului Medical şi Farmacistului, Ivan Șiman era obligat să soluționeze amiabil litigiul.

Din fericire, incidentul nu a afectat calitatea asistenței medicale acordată pacientei, care se afla în sala de operație în timpul conflictului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Asistentă medicală condamnată pentru malpraxis, dar lăsată să lucreze
Trei medici din Moldova au fost condamnaţi la închisoare pentru malpraxis
Tagurile:
spitalul raional Orhei, salal de operație, pacientă, Ministerul Sănătății, bătaie, medici, Moldova


Știrile Zilei