13:35 22 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.61
  • RUB0.29
  • RON4.09
  • UAH0.73
Moldova
Sa primesc un link scurt
4110

În anul 2016, ponderea produselor de tutungerie provenite din Republica Moldova în comerțul ilicit din România s-a redus cu circa 17 puncte procentuale

CHIȘINĂU, 16 mar – Sputnik. Pe parcursul anului trecut, la hotarul moldo-român au fost sechestrate peste 4,5 milioane de țigarete nedeclarate, în comparație cu 2 milioane în aceeași perioadă a anului precedent. Informația a fost prezentată de directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, la Conferinţa Internaţională privind Combaterea Traficului Ilicit cu Țigarete, care are loc la București, România. 

O ascendență semnificativă este consemnată și pentru primele două luni ale acestui an, fiind depistate circa 2,5 milioane de țigarete nedeclarate, de 3 ori mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut.

De asemenea, conform ultimelor studii ale companiei de cercetare Novel Research, în anul 2016 ponderea produselor de tutungerie provenite din Republica Moldova în comerțul ilicit din România s-a redus cu circa 17 puncte procentuale.

„Combaterea contrabandei cu țigarete rămâne a fi unul dintre obiectivele de bază ale Serviciului Vamal al Republicii Moldova care, prin mecanismele și parteneriatele instituite, reușește să descurajeze tentativele de acest gen”, a declarat Vrabie.

La eveniment au participat conducători și experți ai administraţiilor vamale din România, Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Ucraina, Franţa, Norvegia, Marea Britanie, reprezentanţi ai EUBAM şi SELEC, precum şi ai marilor producători de ţigarete din România.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Polițiști moldoveni implicați în contrabandă cu țigări la frontiera moldo-română
Unul pentru toţi. Ce riscă un tânăr pentru tentativa de contrabandă cu ţigări
Tagurile:
Rom, hotarul moldo-român, Vitalie Vrabie, țigări, România, contrabandă, Moldova


Știrile Zilei