04:40 22 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.92
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
casa ministrului Eduard Grama

Eduard Grama a primit 30 de zile de arest la domiciliu

© Sputnik / Rodion Proca
Moldova
Sa primesc un link scurt
8111

Mandatul de arest preventiv la domiciliu pe numele lui Eduard Grama va expira în data de 14 aprilie, el nu va avea voie să iasă din locuință și să vorbească la telefon

CHIȘINĂU, 17 mar – Sputnik. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a fost plasat în arest preventiv la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de Judecătoria Buiucani la demersul procurorilor.

Avocatul ministrului consideră decizia neîntemeiată, deoarece nu s-au prezentat probe concludente pentru plasarea lui Grama în arest.  

”Liberarea lui Eduard Grama sub control judecătoresc ar fi fost mai bună”, a declarat avocatul Petru Bălan.

Ministrul moldovean al Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare
 

Acesta a comunicat că ministrul se simte acum mai bine și a fost externat din spital. 

Acuzatorul de stat a precizat după ședința de judecată că acum se stabilesc sumele concrete care au fost pretinse și primite de Grama. 

”Se examinează sume în proporții deosebit de mari, care depășesc suma de 200 de mii de lei”, a declarat procurorul.  

Mandatul de arest preventiv la domiciliu pe numele lui Eduard Grama va expira în 14 aprilie. Până atunci el nu va avea voie să iasă din locuință și să vorbească la telefon. 

Grama a fost reținut pe 15 martie, pentru 72 de ore, în cadrul dosarului penal pentru tentativa de înstrăinare ilegală a peste 30 de hectare de teren ce aparține Colegiului Național de Viticultură și Vinificație. Dosarul a fost deschis de procurori acum un an.

Procurorul șef Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că Eduard Grama este bănuit de luarea unei sume de bani în cadrul tentativei de înstrăinare ilegală a unor terenuri ce aparțineau Colegiului.

Procuratura Anticorupție a expediat un demers în adresa premierului Pavel Filip, prin care a fost solicitată suspendarea provizorie a lui Eduard Grama din funcția de ministru, în legătură cu desfășurarea urmării penale. 

Premierului i-a fost expediată și o cerere din partea ministrului Eduard Grama, care își anunță intenția de a demisiona din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis vineri o scrisoare președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care propune revocarea domnului Eduard Grama din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

EXCLUSIV: ambulanța chemată la CNA pentru Eduard Grama
Procurorul anticorupție: ministrul Eduard Grama este bănuit de luare de mită
Tagurile:
30 de hectare de teren, Eduard Grama, corupere pasivă, Moldova, arest la domiciliu, procuror
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei